Logo Asombrosa
nl Dutch

Ben jij voorzichtig met selfies maken

B&B CASA ASOMBROA | JAVEA | COSTA BLANCA | SPANJE

Uw droom

begint hier

Wisten jullie dat er al meer dan 250 dodelijke ongevallen zijn gebeurd met een selfie te maken!!! De recentste cijfers die ik gevonden heb zijn van april, 2019 uit het tijdschrift DIGITOTO. Medicine and Primary Care toont aan dat er meer dan 250 dodelijke ongelukken veroorzaakt zijn door het nemen van een selfie. Gaat onze fascinatie met het nemen van selfies niet te ver? 

Word het tijd om de regel “alles voor een foto” anders te gaan formuleren en meer op de gevaren te wijzen. Je zou haast kunnen spreken over een epidemie van dodelijke ongevallen door het maken van een selfie!

Nieuwe wereld

In de nieuwe wereld waar selfies een steeds grotere rol innemen wordt het misschien tijd om eens op de gevaren te wijzen. Waar we ons ook bent, je ziet altijd wel iemand die een selfie aan het nemen is. Een bekend voorbeeld is van Insta-grammer Gigi Wu. Zij was een bergbeklimmer die bekend werd op internet door het posten van selfies van zichzelf op verschillende bergtoppen. Wu stierf in januari, nadat ze overleed door onderkoeling omdat ze van een berg was afgevallen. Helaas was ze al overleden toen de reddingswerkers haar vonden. Haar fans werden enthousiast door de combinatie van shots in grote hoogten met bikini foto’s. Mensen die minder enthousiast werden van haar foto’s, vroegen zich af waarom ze in vredesnaam een berg ging beklimmen in haar ondergoed.

Onderzoek

Het onderzoek telt verschillende oorzaken waardoor de selfie makers uiteindelijk zijn overleden. Wereldwijd zijn kliffen en bergen de grootste ‘schuldigen’. Ook vanop een hoog gebouw en selfies maken uit een rijdende auto zijn natuurlijk geen aanrader. Toch zul je niet de eerste zijn die hierdoor het loodje legt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Hier onder een opsomming van de andere meeste voorkomende oorzaken van de dodelijke ongevallen:

  • 48 selfies makers overleden door vuur. Een gelijk aantal stierf door een val naar aanleiding van een selfie. 
  • 70 selfies makers overleden door water. Zij verdronken doordat zij bijvoorbeeld na het maken van een selfie mee werden gesleurd door de stroming. 
  • 51 door een aanrijding. 
  • 8 stierven er door een aanval van wilde dieren. 
  • 16 selfies makers werden geëlektrocuteerd. 
  • 11 selfies makers stierven door het afgaan van een pistool.

Wees voorzichtig

Pas op bij water, aan de rand van een klif staan en gooi jezelf niet ten prooi aan wilde dieren. Steek je hoofd niet uit een rijdende trein of auto voor de perfecte foto. Het klinkt allemaal alsof je met goed verstand best veilig selfies kan maken. En toch bewijst recent onderzoek het tegendeel. In heel gevallen negeren ze al waarschuwingen en doen ze uit naïviteit of stoerheid net een stap te ver.

Denk na!

Wilde dieren worden niet voor niets wilde dieren genoemd. Ze zijn niet gewend aan mensen en bovenal onvoorspelbaar. Blijf op gepaste afstand en kom zeker niet in zones waar je niet mag komen. Weest creatief en probeer u selfie op een andere manier te nemen.

Die bordjes bij kliffen zijn er niet voor niets! Je hoeft maar één stap te ver te zetten en er hoeft maar even iets af te brokkelen en je valt naar beneden. Er is niemand die staat te springen om restanten van jou op te rapen!

De treinen in het buitenland zorgen voor heel wat mooie foto’s. Geeft weer eens een ander beeld dan de treinen die we bij ons zien. Helaas zijn de overgangen in het buitenland een stuk slechter beveiligd en word je niet altijd eerst gewaarschuwd dat er een trein aankomt. Watch your steps en schiet die foto’s veilig vanaf het perron.

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca
BNB CASA ASOMBROSA

Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 633 335 977