nl Dutch

PCR test Luchthaven Alicante-Elche

PCR test | Costa Blanca | Jávea | B&B Casa Asombrosa

PCR TEST | ALICANTE-ELCHE | COSTA BLANCA | SPANJE

Uw droom

begint hier

5 ANTWOORDEN OVER

DE PCR-TEST

Donderdag, 3 december 2020

Deze week gaat de blog over iets waar ik had gezworen nooit iets over te schrijven namelijk het CORONA-virus od de PCR-test. Maar we blijven massaal vragen krijgen van onze gasten die, nu of in de toekomst, willen reizen naar de Costa Blanca. Onze gasten die ons kennen die weten het, we zijn altijd de 1ste om te helpen. Zeker als het gaat over ons geliefde plaats Jávea aan de Costa Blanca, Spanje. Daarom deze blog met de antwoorden op de 5 noodzakelijke vragen die onze gasten blijven vragen

Vragen over de test

  1. Verplicht testen wanneer?
  2. Geen PCR-TEST wanneer?
  3. Voor wie?
  4. Waar en wanneer de test doen en welke taal? 
  5. GRATIS of BETALEN
Test PCR, De vragen

Update: 30 januari 2021 | PCR-test en/of antigeentests.

PCR test de vragen, Luchthaven Alicante-Elche, Costa Blanca

Verplicht PCR test?

Iedereen die met het vliegtuig of boot reist van België en/of Nederland naar het vaste land of naar 1 van de eilanden van Spanje reist. Spaanse autoriteiten maken geen enkel uitzondering. De test mag maar maximaal 72 uur oud zijn en hij wordt gecontroleerd op de luchthavens. Een gok nemen met in je gedachte het wordt toch niet gecontroleerd is eraan voor de moeite.

Sinds 23 november wordt iedereen er op het vliegveld Alicante-Elche aankomt gecontroleerd of je aan de eisen voldoet. Voor die geen test kunnen voorleggen is er in de inkomhal van de luchthaven een tent neergezet waar alsnog een test kan uitgevoerd worden. Reizigers die GEEN negatief testresultaat kunnen voorleggen zullen in de 1ste plaats zich zo en zo aan een forse boete mogen verwachten. Ten 2de zullen ze toch nog een test moeten ondergaan en worden in quarantaine geplaatst tot het resultaat bekend is van de test. Uiteraard met de bijkomende boete en kosten! In de aankomsthal. De luchthaven heeft zich inmiddels duizenden tests aangeschaft en is volledig voorbereid.

est PCR | Luchthaven Alicante-Elche
Test PCR, wagen, Spanje

Wanneer GEEN PCR-test

Beslis je om met jou wagen te reizen naar het vaste land in Spanje moet je GEEN PCR TEST laten doen. Toch is het best aangeraden dat jij jezelf en al je medereizigers wel een negatieve test laat uitvoeren. Stel dat de wetgeving verandert tijdens reis of, niet te hopen natuurlijk, je een ongeval heeft met de wagen en daardoor in het hospitaal terecht komt. Je zou onmiddellijk in een hoop misserie terecht komen. Dus het gezegde beter voorkomen dan genezen is hier zeker van toepassing.

Update 30 maart 2021

Wie moet de test voorleggen

Op deze vraag kunnen we gemakkelijk op antwoorden. Iedereen die met het vliegtuig of boot reist van België en/of Nederland naar het vaste land of naar 1 van de eilanden van Spanje reist. En Iedereen is iedereen en daar bedoelen ze in Spanje mee iedereen, jong en oud. Of je nu gepensioneerd bent of een pas geboren baby iedereen is iedereen het kan eigelijk niet duidelijker zijn. Zo zijn ze de Spanjaarden 😉

est PCR | Luchthaven Alicante-Elche
PCR test op de luchthaven van Alicante

Welke taal?

Negatieve PCR testen mogen niet ouder zijn dan 72 uur. Wanneer moet je dan de test laten uitvoeren en hoelang duurt het voor je uw test in uw bezit is?
Op de Belgische website testcovid.be kom je al een heel eind. Voor de Nederlanders zal er waarschijnlijk ook wel zo’n website bestaan.
Over die 72 uur is ook al veel verwarring ontstaan. Je moet rekening houden dat het tussen de 24u en 36 uur kan duren vooraleer je in het bezit bent van de test. Hou er ook rekening mee dat de test betalend is, wij horen prijzen van 47-€. De tets worden afgeleverd in het Engels en is voldoende voor de Spaanse autoriteiten.

Wil je de info over de Spaanse vereisten betreft de PCR test, lees dan hier verder.

Het beste is dat je toch nog eens gaat kijken op de website van diplomatie.belgium voordat je vertrekt want in deze tijden kan het al aangepast zijn. Het gaat snel tegenwoordig.

UPDATE: 28 maart 2021

Inschrijving informatie, BnB Casa Asombrosa Costa Blanca

Costa Blanca nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang regelmatig updates over de Costa Blanca

Een klein ogenblik a.u.b.

Bedankt voor uw inschrijving.
Vanaf nu zal u op regelmatige basis informatie van ons ontvangen over de  Costa Blanca.
U kan altijd onmidelijk terug uitschrijven indien u geen informatie over de Costa Blanca wenst.
 

BNB CASA ASOMBROSA

Adres:
Calle Almudaina, 17
03730 Jávea
Alicante, Spanje
info@asombrosa.net
Tel.: +34 648 787 299